Sporthal In de Bende

De belangrijkste thuishaven van BC Trilan was tot en met februari 2017 sporthal In de Bende. Vóór de fusie speelde BC Trim al vanaf 1974 in de Nieuwenhaagse sporthal, centraal gelegen in het hart van de in 1982 gevormde gemeente Landgraaf. Deze sporthal werd vervolgens ook door de fusieclub BC Trilan gebruikt voor het overgrote deel van de prestatieve trainingen en wedstrijden. Lange tijd werd sporthal In de Bende vooral gebruikt door de grote verenigingen zoals BC Trilan en GV Olympia, aangevuld met ZVV In de Bende, basisschool Op Gen Hei en andere kleine groepjes.

Sporthal In de Bende beschikte vroeger over een enorme kantine op de eerste verdieping, Trim Bourgogne, en een kleine café genaamd De Trim. Hier zijn de nodige kampioenschappen en feestjes gevierd. Vast gebouwd aan zwemparadijs In de Bende, was het altijd een drukte van jewelste in de Emmastraat in Landgraaf. Sinds het vertrek van GV Olympia naar een eigen locatie in 2001 en de jarenlange discussie op gemeentelijk niveau over de toekomst van het zwem- en sportcentrum, liep de bedrijvigheid langzaam terug. Tevens werden de horecagelegenheden overgenomen door andere uitbaters die minder prioriteit aan gaven aan de koppeling met alle activiteiten in de sporthal.

 

Om kosten te besparen bij de sporthalbeheerder en BC Trilan zelf, werd in 2012 een sponsorovereenkomst gesloten tussen de nieuwe verhuurder Hydra BV en het bestuur van BC Trilan. Tijdens onze uren zou er geen beheerder meer fysiek aanwezig zijn en BC Trilan zou er voor zorgen dat de sportvloer na elk gebruik veegschoon zou worden achtergelaten. De kosten die Hydra BV zich hiermee bespaarde vloeiden voor een deel terug naar de clubkas van BC Trilan. Ondertussen werd er door de gemeente Landgraaf nog steeds geen duidelijke beslissing genomen over de lange-termijn toekomst van het complex. Resultaat hiervan was dat er geen grootschalige renovaties werden uitgevoerd, terwijl dit wel duidelijk noodzakelijk werd.

 

Eind 2015 nam de gemeente Landgraaf de beslissing om het hele accommodatiebeleid op de schop te gooien en daarbij werd ook sporthal In de Bende niet gespaard. Voor BC Trilan kwam het vanwege eerdere gesprekken niet als een verrassing, maar men wist nu wel dat het veel moeite ging kosten om een goede oplossing voor de club te zoeken voor de toekomst. Het eerste bericht was overgaan tot sluiting in de zomer van 2016, dat gebeurde ook bijna ware het niet dat BC Trilan er nog tot en met het einde van het competitieseizoen, januari 2017, in mocht blijven zitten.

  

In de laatste maanden was BC Trilan dus letterlijk de enige gebruiker in de sporthal. Eind november 2016 werden de laatste Trilan-protesten door de gemeente verworpen en had de vereniging achtenzeventig dagen om alles te regelen, van het krijgen van de gewenste uren tot en met het informeren van de leden. Helaas bleek het verkrijgen van de benodigde uren moeilijker dan door de gemeente vooraf was gedacht. Een maand uitstel en vele besprekingen later, was het zover. Op vrijdag 24 februari 2017 werd de laatste shuttle geslagen en viel de laatste zweetdruppel op de groene sportvloer.

Visit fbetting.co.uk Betfair Review