Competitie

Wilt u meer informatie over BC Trilan, bezoek ons op één van onze speelavonden, neem contact op met het secretariaat of ons verantwoordelijke bestuurslid.

Naast de bestuursleden beschikt BC Trilan ook over een CompetitieContactPersoon. Dit is de eigenlijke wedstrijdleider welke verantwoordelijk is voor het regelen van de diverse competities die door Badminton Nederland worden georganiseerd. Deze CCP-er is altijd per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te bereiken. 

Voor geïnteresseerde spelers met competitie ervaring heeft BC Trilan veel te bieden. We zijn actief op landelijk en regionaal niveau, van de Tweede Divisie (met uitstapjes naar Eerste Divisie) tot en met de Jeugd onder 11 jaar. BC Trilan bestaat uit diverse selecties die steeds een aantal niveaus vertegenwoordigen. Bij de senioren is er de A/B-Selectie die onder leiding staat van de Hoofdtrainer Senioren en bevat de hoogste competitieteams tot en met de landelijke Vierde Divisie. Zij trainen twee maal per week in sporthal Ter Waerden.

Bij de C/D-Selectie trainen de teams van de overige landelijke en regionale competitieniveaus bij de senioren. Deze spelers trainen één maal per week in sporthal Ter Waerden en éénmaal in sporthal Strijthagen. Ook spelers zonder competitie ervaring komen in aanmerking voor het spelen van competitie, echter dit in overleg met de verantwoordelijke competitietrainers. Neem snel contact op met het bovenstaande bestuurslid of kom langs in de sporthal!

De prestatieve jeugd is ondergebracht in de jeugdcompetitiegroep, ingedeeld op niveau en/ of leeftijd. Deze spelers trainen twee keer per week, één maal in sporthal Ter Waerden en één maal in sporthal Strijthagen, en nemen deel aan de regionale jeugdbadmintoncompetities, georganiseerd door de Badminton Nederland. Talent, inzet, aanwezigheid, resultaten en samenwerking zijn de bouwstenen die nodig zijn om competitie te kunnen spelen. In onderling overleg tussen de jeugdtrainers, ouders en het betreffende jeugdlid wordt bekeken of men hiervoor in aanmerking komt.

Hierbij doet BC Trilan een oproep aan alle competitieteams om ook zelf een goed verslag te schrijven. Natuurlijk proberen we altijd een artikel te schrijven voor social media en de website, echter voor de lagere teams is de ruimte hiervoor beperkt. Voor een gedetailleerd teamverslag is plaats beschikbaar op de betreffende pagina. Aarzel dus niet en laat de journalistieke kant van jouw team boven drijven!

Het clubtenue waarin onze spelers de competitiewedstrijden spelen, wordt elke twee of drie jaar vernieuwd. BC Trilan heeft geen officiële clubkleuren dus de uiteindelijke keuze wordt is steeds afhankelijk van de kledingcollecties op dat moment. Bekende badmintonmerken zoals FZ Forza, Yonex, Victor en Carlton worden dan bekeken. Sinds de fusie in 2007 tot BC Trilan hebben de onderstaande shirts als clubtenue gediend.