2016-2019

In 2016 ging het vernieuwde bestuur van BC Trilan keihard aan de slag. Het sluiten van sporthal In de Bende werd niet zomaar geaccepteerd, waardoor BC Trilan ook in het seizoen 2016-2017 badminton kon spelen in sporthal In de Bende. Ondanks de tweede plaats in het seizoen 2015-2016 kreeg Trilan 1 alsnog de kans te promoveren naar de landelijke Eerste Divisie. Tijdens de ALV van 2016 nam bestuurslid en competitieleider Tim Meijer officieel afscheid van BC Trilan. Trilan 7 schopte het op het NK voor regioteams tot de tweede plaats in de tweede klasse.

Het competitieseizoen 2016-2017 bracht kampioenschappen voor Trilan 2, Trilan 5, Trilan 9 en Trilan 12 maar helaas ook degradatie voor Trilan 1 uit de Eerste Divisie. De vier overwinningen en zes gelijke spelen bleken niet voldoende voor handhaving. Eind februari 2017, vlak voor de carnavalsvakantie kwam er een einde aan twee tijdperken. Hoofdtrainer Andy Cremers had zijn vertrek al eerder aangekondigd en vierde zijn afscheid op de laatste training van februari. Tevens nam zijn assistent Luc Vandeput afscheid. Op vrijdag 24 februari werd in sporthal In de Bende de laatste shuttle geslagen. Vanaf maart 2017 werden de uren uit deze sporthal verdeeld over de andere twee locaties van BC Trilan, sporthal Ter Waerden en sporthal Strijthagen. Dat was ook meteen het moment voor de nieuwe hoofdtrainer Rolf Koch om zijn opwachting te maken, gesteund door Rachelle Haan als assistent-trainer.

 

Op bestuurlijk niveau veranderde er in 2017 ook weer het een en ander. Dunja Winands trad toe tot het bestuur en in de zomermaanden namen broer Jo en zus José Scholtes afscheid van hun taken. Andy Cremers nam na de zomer de portefeuille Jeugdzaken over van zijn schoonvader Jo. Na een ingrijpende vloerrenovatie was sporthal Ter Waerden helemaal klaar voor topbadminton in het seizoen 2017-2018. Met een straatlengte voorsprong werd Trilan 1 kampioen in de tweede divisie, met natuurlijk weer de bijbehorende promotie terug naar de eerste divisie in het vooruitzicht.

Ook in 2018 waren er de nodige bestuurswisselingen in het bestuur. Dunja Winands stopte vanwege persoonlijke redenen, maar het was mooi om te zien dat ook de begin twintigers, opgegroeid bij de club, zich verantwoordelijk voelen voor het welzijn van de club. Zo nam Rachelle Lemmens plaats voor Technische Zaken en werd Anne Adriaens de nieuwe penningmeester na het terugtreden van Math Gootzen. Op de ALV van 2019 maakte voorzitter Harry Peulen bekend na een termijn van vier jaar zijn functie neer te leggen.