17-apr-2019 : Drie Op Rij Voor Leon Nottelman In Landgraaf!

Ruim honderd Nederlandse en internationale badmintonners met diverse speelsterktes, zijn van heinde en verre naar Landgraaf gereisd om deel te nemen aan ons jaarlijkse Trilan Tournament, dat in het weekend van 13 en 14 april 2019 plaats vond. Er is dit jaar gespeeld in maar liefst negentien disciplines verdeeld over vier speelsterktes. Net als vorig jaar stond de zaterdag in het teken van dubbels en de zondag in het teken van gemengd dubbels.

Eredivisiespelers Nico Hermans en Frank Vermeesch (Roosterse) vochten zich in een spannende finale tegen Dion Rovers en Rik Hermans (Roosterse) naar de eerste plaats in de categorie mannendubbel 1. Ook de dames waren erg aan elkaar gewaagd. Met een aantal spannende poulewedstrijden werd gestreden voor de eerste plaats in het vrouwendubbel 1, die uiteindelijk naar Eredivisiespelers Denise Hall (Smashing) en Elcke Vievermans (RoosterseC) ging. De tweede plaats ging naar Anne Dols en Novi Wieland (RoosterseC). De gemengd dubbel 1 werd gewonnen door Nico Hermans en Elcke Vievermans. Zij versloegen Rachelle Lemmens (Trilan) en Harm van Rozendaal (Veghel). De enkelspelen werden wel over het weekend verdeeld. Maar liefst veertien heren hadden zich dit jaar ingeschreven in mannenenkel 1, die in drie sets werd gewonnen door Eredivisiespeler Leon Nottelman (Almere) van Dion Rovers. Denise Hall speelde een overtuigende finale tegen Rachelle Lemmens (Trilan) en werd dan ook eerste in de vrouwenenkel 1 in twee sets.

Sander Andrien en Jorn Corvers (Trilan) werden in de meeslepende finale van de mannendubbel 4 verslagen door de Belgische spelers Marco Jans en Lindert Vandeurzen. Marco en Lindert wonnen zodoende in twee sets de eerste prijs. De finale vrouwendubbel 4 werd gewonnen door Nathalie Cremers-Scholtes en Maartje Jegerings (Trilan). Zij speelden in een spannend Trilan-duel tegen Lotte Janssen en Suzan Vermeere (Trilan) waar zij in twee sets overtuigend de eerste plaats veroverden. De finale van de mannenenkel 4 werd uitgevochten tussen Trilan-spelers Shairone Soliana en Denis Peters. Shairone wist de winst te pakken in twee spannende sets. Ook de finale vrouwenenkel 4 betrof een Trilan-duel. Lotte Janssen won in drie spannende sets van Nathalie Cremers-Scholtes.

Tim Klomp (Rally) en Noud van der Poel (Echt) waren te sterk voor Vincent van Huijstee (Ellaar) en Haosheng Li (Panache) in de mannendubbel 6 en bestegen de eerste plaats. In de vrouwendubbel 6 heeft Meerte Loos (Barendrecht) met haar ouders 200 km afgelegd om met Ankie Linssen (Roosterse) de eerste plaats te pakken. Ook werd Meerte eerste in de vrouwenenkel 6, waar zij de finale won van Vera Sevriens (Victoria). Sam Fransen en Bente Stassen (SCC) moesten het onderspit delven in de gemengd dubbel 6. Deze werd namelijk gewonnen door Zhenggiu Chen en Melissa Chin (Rally). De finale mannenenkel 6 werd gewonnen door Vincent van Huijstee in twee sets van Tim Klomp. Beide heren waren aan elkaar gewaagd.

Een aantal jonge spelers hebben zich dit jaar voor het eerst voor ons toernooi ingeschreven in categorie 8. Er waren helaas geen inschrijvingen voor de mannendubbel categorie 8. Demi Hoeppertz en Jill Konen (Trilan) werden poulewinnaar en pakten daarmee de eerste plaats in de vrouwendubbel 8. Noa Elissen en Paloma Standhouders (Gronsveld) werden tweede. Er werd een spannende finale gemengd dubbel 8 gespeeld door Jordan en Jeslyn Jongboom (Trilan) en de Belgische spelers Lennert Geybels en Hanne Ketelbueters. Lennert en Hanne wonnen in drie sets nipt van Jordan en Jeslyn en pakten daarmee de eerste plaats. De mannenenkel 8 finale werd gewonnen door Guy Reiners (Gronsveld). Hij won in drie sets van Hyunsung Lee (Panache). De Belgische speelster Maite Geybels was te sterk voor de finalepoule vrouwenenkel 8. Zij won al haar wedstrijden overtuigend in twee sets en pakte daarmee de eerste plaats. Demi Hoeppertz werd tweede in dezelfde categorie.

Het waren twee bewogen dagen die wij niet mogelijk hadden kunnen maken zonder onze vrijwilligers en sponsoren. De Trilan Tournamentorganisatie (Suzan Vermeere, Mike Mesicek, Mirella Haartmans en Bianca Meijer) bedankt onze wedstrijdtafel (Leo Haan en Bart Scholtes) voor het in goede banen leiden van de wedstrijden en onze sponsoren Fysio & Fit Terwaerden, Jumbo Schaesberg en P&B Badminton voor hun goede zorgen en giften. Tot volgend jaar!

Visit fbetting.co.uk Betfair Review