06-jun-2016: Luus Zaat Springplank Toernooi Weer Ten Einde!

Het BC Trilan Luus Zaat Springplank Toernooi wordt normaalgesproken op de laatste zondag in maart gespeeld. Omdat dit jaar Pasen op dezelfde dag viel, was in overleg met het districtsbestuur besloten om het toernooi te verplaatsen naar zondag 5 juni. Vandaag was het eindelijk zover. Het aantal inschrijvingen was dit jaar minder dan voorgaande jaren waardoor de wedstrijdleiding maar twee poules kon maken. Een poule U11 met acht kinderen en een poule U12 met zes kinderen.

Lees meer...

Archief Luus Zaat Jeugd Springplank Toernooi

Begin jaren ’90 ontstond in Zuid-Limburg het idee om beginnende jeugdspelers kennis te laten maken met badminton als toernooivorm. In samenwerking met een aantal verenigingen uit de regio werd gestart met het organiseren van eendaagse toernooien voor jeugdspelers tot en met 12 jaar zonder competitie-ervaring. Er wordt gespeeld in de enkelspelen onder 10 jaar, onder 11 jaar en onder 12 jaar. Marga Muhlenberg is namens BC Trilan de contactpersoon voor dit Limburgse J5-toernooi.

Deze toernooien werden van meet af aan springplank toernooien genoemd omdat ze voor de jonge spelers als springplank fungeerden richting de jeugdcompetitie en de zwaardere jeugdranglijsttoernooien. Het concept bleek een schot in de roos. De toernooien werden goed bezocht en er hing altijd een gezellige sfeer. Als snel werden de springplank toernooien door de regio Limburg omarmd en groeide het geheel uit tot een heus circuit: Jeugd 5 Opstart Circuit (J5). Naast de prijzen per toernooi houdt de regio een ranglijst bij en ontvangen de eindwinnaars van het circuit een beker.

Ook nu, na meer dan twintig jaar, zijn de toernooien nog steeds bedoeld om beginnende jeugdspelers te laten proeven aan het spelen in toernooivorm. Op de toernooien worden alleen gespeeld in het meisjes- en jongensenkelspel. De eerste ronde wordt standaard in een poulesysteem gespeeld zodat alle deelnemers minimaal vier partijen op een dag spelen. Sterke spelers horen niet thuis op deze toernooien, deze worden doorverwezen naar het Jeugdranglijstcircuit (JRC) van regio Limburg.

BC Trilan heeft haar jeugdtoernooi sinds de editie van 2010 omgedoopt tot het Luus Zaat Springplank Toernooi. Deze naam is als eerbetoon aan Luus Zaat gekozen bij haar afscheid als trainster bij BC Trilan. Luus is tot haar afscheid bij het ontstaan en de organisatie van de Springplanktoernooien betrokken geweest en heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het jeugdbadminton in Landgraaf en in het bijzonder bij het voormalige BC Landgraaf.

Jaar Datum Toernooi Online
2018 zondag ... ... 2018
2017 zondag 26 maart 2017 Link
2016 zondag 05 juni 2016 Link
2015 zondag 29 maart 2015 Link
2014 zondag 23 maart 2014 Link
2013 zondag 24 maart 2013 Link
2012 zondag 25 maart 2012 Link
2011 zondag 27 maart 2011 Link

Visit fbetting.co.uk Betfair Review