29-mrt-2018 : Wow, Trots Op Ons Springplanktoernooi!

Na enkele moeizame jaren en in 2017 zelfs geen Trilan Springplanktoernooi, kwamen we in 2018 terug, en hoe?! Namens BC Trilan pakten Memee Jurgen en Joris Demarteau de handschoen op en dat leverde een gezellig toernooi met eenendertig enthousiaste kinderen op. De banen van Sporthal Ter Waerden waren op zondag 25 maart tijdens het hele toernooi goed bezet, en een mooi tijdschema resulteerde in een leuke prijsuitreiking rond de klok van drie uur. Als extra aankleding waren er nog wat spelvormen om de kinderen bezig te houden, een mooie gelegenheid voor de ouders onderling op de tribune om ook hun sociale leven (ook op social media ;-)) bij te houden. Alles onder het motto : Tribune hangen is zo saaaaaiiii!

Lees meer...

Archief J5 Trilan Springplank Toernooi

Begin jaren ’90 ontstond in Zuid-Limburg het idee om beginnende jeugdspelers kennis te laten maken met badminton als toernooivorm. In samenwerking met een aantal verenigingen uit de regio werd gestart met het organiseren van eendaagse toernooien voor jeugdspelers tot en met 12 jaar zonder competitie-ervaring. Er wordt gespeeld in de enkelspelen onder 9 jaar (soms), onder 10 jaar, onder 11 jaar en onder 12 jaar. Joris Demarteau is namens BC Trilan de contactpersoon voor dit Limburgse J5-toernooi.

Deze toernooien werden van meet af aan springplank toernooien genoemd omdat ze voor de jonge spelers als springplank fungeerden richting de jeugdcompetitie en de zwaardere jeugdranglijsttoernooien. Het concept bleek een schot in de roos. De toernooien werden goed bezocht en er hing altijd een gezellige sfeer. Als snel werden de springplank toernooien door de regio Limburg omarmd en groeide het geheel uit tot een heus circuit: Jeugd 5 Opstart Circuit (J5). Naast de prijzen per toernooi houdt de regio een ranglijst bij en ontvangen de eindwinnaars van het circuit een beker.

Ook nu, na tientallen jaren, zijn de toernooien nog steeds bedoeld om beginnende jeugdspelers te laten proeven aan het spelen in toernooivorm. Op de toernooien worden alleen gespeeld in het meisjes- en jongensenkelspel. De eerste ronde wordt standaard in een poulesysteem gespeeld zodat alle deelnemers minimaal vier partijen op een dag spelen. Sterke spelers horen niet thuis op deze toernooien, deze worden doorverwezen naar het Jeugdranglijstcircuit (JRC) van regio Limburg.

BC Trilan heeft haar jeugdtoernooi sinds de editie van 2010 omgedoopt tot het Luus Zaat Springplank Toernooi. Deze naam is als eerbetoon aan Luus Zaat gekozen bij haar afscheid als trainster bij BC Trilan. Luus is tot haar afscheid bij het ontstaan en de organisatie van de Springplanktoernooien betrokken geweest en heeft een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling van het jeugdbadminton in Landgraaf en in het bijzonder bij het voormalige BC Landgraaf. Luus werd bij de organisatie ondersteund door Marga Muhlenberg. Zij nam het stokje over tot en met 2017.

Jaar Datum Toernooi Online
2019 zondag 31 maart 2019 volgt
2018 zondag 25 maart 2018 Link
2017 zondag 26 maart 2017 Link (geen toernooi)
2016 zondag 05 juni 2016 Link
2015 zondag 29 maart 2015 Link
2014 zondag 23 maart 2014 Link
2013 zondag 24 maart 2013 Link
2012 zondag 25 maart 2012 Link
2011 zondag 27 maart 2011 Link

Visit fbetting.co.uk Betfair Review