Bad-Mini-Ton

De bad-mini-ton groep, voor beginnende jeugd van vijf tot en met elf jaar, traint op dinsdag in sporthal Ter Waerden en op donderdag in sporthal Strijthagen. Om de beginselen van de badmintonsport zo goed mogelijk bij te brengen, is er een intensieve begeleiding door twee tot zelfs vier trainers per training. Startend met spelvormen met alleen een shuttle of alleen een racket tot en met het uitvoeren van een eerste simpele oefening op de badmintonbaan met een normaal badmintonbaan. Daartussen is alles mogelijk. Vanuit de bad-mini-ton volgt vervolgens doorstroming naar de jeugdrecreatie of jeugdcompetitie groepen. Hierbij wordt altijd goed gekeken naar de mogelijkheden en wensen van de jeugdspeler.

De trainers krijgen assistentie van (jeugd)competitiespelers om zoveel mogelijk aandacht te kunnen geven. Honderden shuttles liggen tijdens zo'n training op de banen. Het eerste begin is altijd moeilijk, zeker als een shuttle hoog uit de lucht komt vallen. Daarvoor is een goede oog-hand coördinatie zeker wel nodig, en dan moeten de benen ook nog eens meewerken. Maar het mooie is, ook dat leren de kinderen tijdens de trainingen van de bad-mini-ton.

Speciaal voor deze doelgroep geeft BC Trilan op de Landgraafse basissscholen introducerende clinics om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met de badmintonsport. Om het goed te doen is dat dan meteen een blok van meerdere lessen. Na enkele weken kunnen de kinderen dan ook meedoen met de Yonex Kids Games en op de trainingen van BC Trilan. Tevens vinden er regionale toernooien (J5 Springplankcircuit) plaats waarbij de bad-mini-tonners kunnen wennen aan het spelen van officiële wedstrijden.

  

Visit fbetting.co.uk Betfair Review