Trilan Coffeecorner

BC Trilan beschikte over een eigen clubhome tijdens de laatste jaren van sporthal In de Bende, de locatie waar alle competitiewedstrijden worden afgewerkt. In 2012 werd er hard gewerkt aan de realisatie van de Trilan Coffeecorner. De behoefte was groot een eigen ruimte te hebben om ouders, spelers en andere geïnteresseerden een kop koffie te kunnen aanbieden.

Veel competitieteams van BC Trilan speelden op een dusdanig hoog niveau dat de tegenstanders uit het gehele land onze sporthal bezochten. Natuurlijk waren er ook de vele ouders van de jeugdspelers die vanachter een kop koffie de kids aan het werk moesten kunnen zien. Een fatsoenlijke horecagelegenheid was dus een vereiste en door middel van deze oplossing was BC Trilan niet meer afhankelijk van andere partijen.

 

In prima overleg met de gemeente kreeg de vereniging zelf de mogelijkheid om een coffeecorner te realiseren. Dankzij de hulp van de Gemeente Landgraaf en accommodatiebeheerder Hydra BV in het actief meedenken, werd tot dit resultaat gekomen. Onze Trilan Coffeecorner was gevestigd in de voormalige EHBO-ruimte van sporthal In de Bende. Door deze ruimte te verbinden met een van de kleine kleedlokalen ontstond een prachtige ruimte. Vele Trilanezen hebben in 2012 geholpen bij de sloop van bestaande muren, het plaatsen van kozijnen, plaatsen van de keuken, verfwerk, aanleg leidingen, enzovoorts.

Vanuit de Trilan Coffeecorner was er door de grote ramen een prima uitzicht op de sportvloer. Op 20 januari 2013 werd de Trilan Coffeecorner officieel geopend door wethouder sport van de Gemeente Landgraaf, Harry Erkens. Medewerkers van Hydra BV, bestuursleden, spelers en ouders waren op de opening van ons clubhome afgekomen. Wethouder Harry Erkens opende de Trilan Coffeecorner door een prachtig schilderij te onthullen. Dit schilderij was gemaakt door kunstenaar en Trilanees Paul Roncken. Een schilderij dat invulling gaf aan de keurig afgewerkte ruimte en mooie inrichting van ons clubhome. Ook het tweede schilderij in de ruimte was gemaakt door Paul Roncken. De flatscreen TV werd gesponsord door Paul Klever Steigerbouw.